Nieuws

Brede moderne villa met riet in Noord Nederland

Riet gedekte villa met moderne accenten

Deze prachtige moderne villa met riet combineert traditionele materialisatie met moderne elementen. Hierdoor ontstaat een natuurlijk ogend, eigentijds beeld. Met de strakke lijnen, hoogwaardige materialen en minimalistische details heeft deze woning een hoogwaardige en verfijnde uitstraling. De villa is ontworpen voor de plek, waarbij de plaatsing van de ramen zo bedacht is dat er vanuit de verschillende ruimtes fraaie vergezichten ontstaan. De grote ramen zorgen voor veel natuurlijk licht. De overgang richting buiten wordt geminimaliseerd, waardoor een gevoel van vrijheid en rust ontstaat.

Moderne nieuwbouw villa met schoorstenen en kaders

Moderne symmetrische nieuwbouw villa

De basis van symmetrie speelt een belangrijke rol in het ontwerp van deze villa. Bij 01Architecten zoeken we naar de balans tussen symmetrie en dynamiek. In dit ontwerp is er bewust voor gekozen om de kap, accenten en dakkapellen symmetrisch te plaatsen. De elementen in de onderbouw verspringen juist, waardoor dynamiek en leesbaarheid ontstaat. Aan de linker zijde bevind zich het royale bijgebouw. Deze wordt verbonden met de hoofdbouw door de frisse witte kaders op de begane grond.

strakke nieuwbouw woning met eigentijdse tuin met witte bakken en moderne invulling

Materialisatie en uitstraling van een moderne villa met riet

De villa is gemaakt van hoogwaardige materialen. Als basis wordt gekozen voor een lange, horizontale baksteen. Hierdoor ontstaat een fraaie horizontale belijning. Het dak wordt uitgevoerd met een schildkap, waardoor rondom dezelfde gootlijn ontstaat en het beeld herkenbaar is. Deze rustige basis wordt vervolgens speels voorzien van verticale kaders waar de dakkapellen in verwerkt zijn. Deze kaders worden uitgevoerd in strak aluminium, net als de kozijnen. De horizontale lijnen in fris wit versterken het lijnenspel en verbinden de voorgevel met de zijgevel en het hoofdgebouw met het bijgebouw. Toepassing van deze strakke moderne elementen vormen een mooi contrast met het natuurlijke riet en het robuuste metselwerk. Het verschil in structuur en kleur van de materialen maakt de uitstraling tijdloos en duidelijk van nu.

nieuwbouw landhuis met sfeer en strakke kaders

Structuur van gevels en plattegronden

De kunst van architectuur is het combineren van een goede plattegrond met een goede gevel, waarbij beiden een natuurlijke vanzelfsprekendheid hebben en elkaar versterken en naar een hoger niveau brengen. In dit geval ondersteunt de structuur van de kaders de structuur van de gevel en plattegrond. De witte kaders zorgen voor een droge doorloop richtingde bijkeuken en een ruimtelijke koppeling van hoofd- en bijgebouw. Doordat de kaders verder doorlopen wordt de villa optisch verbreed waardoor de vormentaal beter in het landschap past.

Brede villa met riet

Wilt u zelf ook een nieuwbouw villa bouwen?

01Architecten ontwerpt villa’s in noordoost Groningen, maar ook in Almere Overgooi, Roelofarendsveen en Nijmegen. Momenteel worden er ook ontwerpen gerealiseerd in Zeeland en Brabant. Denkt u aan nieuwbouw, schroom dan niet en laat een bericht achter bij onze architect zodat hij contact met u kan opnemen. U kunt natuurlijk ook nog even kijken welke gerealiseerde villa ontwerpen we hebben ontworpen en welke schetsplannen van nieuwbouw woningen we gemaakt hebben. Wij helpen u graag met uw nieuwe villa!

Op zoek naar uw
Droom(t)huis?

Vul hier uw naam en email adres in en wij nemen geheel vrijblijvend contact met u op.