Nieuws

Luxueuze rietgedekte jaren 30 villa

Deze rietgedekte jaren 30 villa wordt centraal in Nederland gerealiseerd. Het wordt een nieuwe villa met alle comfort van tegenwoorden en de charme van de jaren 30 van de vorige eeuw. De villa is geïnspireerd op de reeds aanwezige villa die hier een kleine 100 jaar geleden is gebouwd. Hoewel de huidige woning charmante onderdelen heeft, is de woning vooral ook technisch gedateerd. Verbouw was als mogelijkheid beperkt om het gewenste comfort te halen. Daarnaast zouden de kosten voor verbouw richting nieuwbouw gaan, waarbij nog steeds concessies gedaan zouden moeten worden aan ruimte en de plattegrond. Er is daarom besloten om de bestaande woning te slopen, zodat er er voor de verdere toekomst ook een comfortabel thuis ontstaat.

Hoogteverschillen bij terras

De hoogteverschillen in het terrein worden optimaal benut. De villa staat hoger dan de tuin, waardoor er fraaie zichtlijnen ontstaan. De veranda bij het terras is zo geplaatst dat de toekomstige bewoners uit de wind van de zon kunnen genieten.

jaren 30 villa nieuwbouw architect

Sfeervolle jaren 30 vormgeving

De rietgedekte jaren 30 villa heeft een speelse vormgeving. Ondanks dat de woning royaal is, oogt hij niet kolossaal. De vormgeving is gebalanceerd, waarbij de kopgevels een soortgelijke structuur hebben, maar allemaal varieren. Zo is er richting de achterzijde gekozen voor een uitbouw met balkon. Bij de andere kopgevel is de uitbouwmaat iets kleiner aangehouden en wordt gewerkt met een doorgaande strook kozijnen. De minst prominente gevel is met een inpandig balkon uitgevoerd. Deze eenheid in verscheidenheid geeft rust zonder dat het beeld saai wordt.

jaren 30 sfeer luxe nieuwbouw villa architect

Terugbrengen van authentieke details

De huidige te slopen woning heeft een getoogde vormgeving in een deel van de woning. Deze toog komt terug in de vormgeving ter plaatse van de entree. De hoek- en sluitsteen worden gebruikt en verwijzen zo naar de woning die hier stond. Dat zelfde geld voor de invulling van raampartijen. Hierin zitten specifieke details en opdelingen die ook in de oude woning zaten en in de nieuwe vormgeving terugkomen. In deze specifieke situatie stond er al een woning met sfeervolle elementen. Dat is natuurlijk niet altijd zo. We zien vaker dat opdrachtgevers zelf met aansprekende referentiebeelden komen van woningen of onderdelen ervan die aanspreken. Deze kunnen samenhangend geintegreerd worden in de vormgeving van de nieuwbouw villa. De villa krijgt hierdoor een eigenheid die perfect aansluit bij de toekomstige bewoners.

jaren 30 villa met riet schoorstenen nieuwbouw architect

 

Zelf een nieuwe rietgedekte jaren 30 villa bouwen?

Heeft u plannen om te gaan nieuwbouwen? En wilt u onderzoeken wat er op uw locatie mogelijk is? Dan bent u bij 01Architecten aan het juiste adres. Wij ontwerpen door heel Nederland villa’s. De omvang en uitstraling varieert sterk, maar de samenhang en zorgvuldige uitstraling zijn facetten die in de verschillende ontwerpen alle naar voren komen. Neem contact op met onze architecten zodat we binnenkort samen met u kunnen starten aan uw nieuwe villa! En mocht u nog niet weten waar de voorkeur naar uitgaat, dan kunt u hier zien welke villa’s we ontworpen hebben.

 

 

Op zoek naar uw
Droom(t)huis?

Vul hier uw naam en email adres in en wij nemen geheel vrijblijvend contact met u op.