Nieuws

Nieuwbouwen op Franciscushof Zuid Raalte

Nieuwbouw op Franciscushof Zuid in Raalte

Er komt weer nieuwbouw op Franciscushof Zuid in Raalte! De gemeente Raalte heeft in oktober 2023 bouwkavels in de verkoop gebracht. Bent u 1 van de mensen die ingeloot zijn en een optie op een kavel heeft? Of heeft u op een andere plek een kavel?  Wij gaan graag met u in gesprek! We kunnen u helpen in het proces van bouwkavel tot woning. In praktijk betreft dit veelal de vrijstaande woningen, maar ook 2 onder 1 kap woningen worden door ons getekend.

Opdeling van de te verkopen kavels

De kavels die de gemeente in verkoop neemt ten behoeve van nieuwbouw op Franciscushof Zuid in Raalte zijn op te delen in verschillende gebieden. Al deze gebieden hebben hun eigen kwaliteiten. Deze gebieden hebben we hieronder benoemd.

kavels voor nieuwbouw woningen in Raalte Franciscushof

Deelgebied Het Veld

Deelgebied Het Veld wordt het eerst ontwikkeld. Hier worden 75 woningen gebouwd. Er komen rijwoningen en twee-onder-één-kapwoningen. Er worden 20 huurwoningen van SallandWonen en 55 koopwoningen gebouwd.

De Erven

In het deelgebied De Erven komen 45 woningen. De 41 koopwoningen zijn een mix van rijwoningen (17), twee-onder-één-kapwoningen (14) en vrijstaande woningen (2). Ook is hier ruimte voor een bijzonder wooncluster met 8 koopwoningen, bijvoorbeeld rug-aan-rug-woningen. Daarnaast bouwt SallandWonen 4 huurwoningen.

Het eiland

In het deelgebied Het Eiland worden voornamelijk vrijstaande woningen (26) en een aantal twee-onder-één-kapwoningen (8) gebouwd.

Bosrijk

In deelgebied Bosrijk worden 14 woningen gebouwd. Het gaat om vrijstaande woningen (4) en twee-onder-één-kapwoningen (2). Ook is hier ruimte voor een bijzonder wooncluster met 8 koop- of huurwoningen, bijvoorbeeld rug-aan-rug-woningen. Tot slot worden nabij het Hoftheater nog 3 vrijstaande woningen gebouwd.

Contact opnemen met de gemeente?

U kunt contact met de gemeente opnemen om te kijken of er nog kavels beschikbaar zijn. Via deze link komt u op de pagina van de gemeente.

Heeft u zelf bouwplannen?

01Architecten ontwerpt vrijstaande woningen door heel Nederland. Ook op Franciscushof Zuid in Raalte  Denkt u aan nieuwbouw, schroom dan niet en laat een bericht achter bij onze architect zodat hij contact met u kan opnemen. U kunt natuurlijk ook nog even kijken welke gerealiseerde villa ontwerpen we hebben ontworpen en welke schetsplannen van nieuwbouw woningen we gemaakt hebben. Wij helpen u graag met uw nieuwe villa!

Op zoek naar uw
Droom(t)huis?

Vul hier uw naam en email adres in en wij nemen geheel vrijblijvend contact met u op.