Nieuws

Royale rietgedekte villa met dubbele kap

Fraaie rietgedekte villa met dubbele kap

Deze fraaie villa rietgedekte villa met dubbele kap wordt in het oosten van het land gebouwd. Op een mooi kavel aan het water komt deze villa binnenkort te staan. De wens van de opdrachtgever om een fraaie villa te ontwerpen met een dubbele verspringende kap is in een heldere vormentaal vertaald. De kappen worden gerend (schuin uitlopend naar boven) uitgevoerd waardoor het dak nog imposanter en eigentijdser overkomt. De donker schoorstenen contrasteren mooi met de witte gevel en is goed in balans met de uitgesproken dakvorm.

 

nieuwbouw villa moderne carport kader element entree

Moderne uitstraling

De gerende kappen die schuin naar voren steken vormen samen met de lamellen, het stucwerk en het donkere gepatineerde zink van het kader bij de voordeur een strak en modern beeld. De dakkapel is ook in gepatineerd zink uitgevoerd en sluit perfect aan bij de vormgeving van de entree. Het riet zorgt voor een zachte vriendelijke uitstraling naast de donkere lage plint en het witte stucwerk. De woning heeft horizontale en verticale elementen. De verticale schoorstenen worden aan de voor- en achterzijde toegepast, waardoor er balans in het ontwerp ontstaat.

rietgedekte villa met dubbele kap

Horizontale belijning

Aan de achterzijde geeft de wit gestucte veranda een sterke horizontale belijning in het gevelbeeld. De veranda is zo een echte eyecatcher en combineert fraai met het donkere bakstenen bijgebouw en de schoorsteen. Het dak van deze veranda wordt voorzien van lamellen zodat er er licht kan vallen in de villa. Op mooie zomerse dagen kunnen de lamellen dichtgezet worden, waardoor er een waterdicht veranda-dak ontstaat. De vormgeving van de achterzijde komt terug in de carport aan de voorzijde. Deze krijgt dezelfde horizontale belijning waardoor de uitstraling van de villa samenhangend is en  1 geheel vormt.

Nieuwe villa ontwerpen en bouwen

Wilt u zelf ook een nieuwbouw villa realiseren? Neem dan contact op met ons architectenbureau op via ons contactformulier. We bellen u en maken een vrijblijvende afspraak om uw wensen te bespreken. Dat kan door heel Nederland!

 

Op zoek naar uw
Droom(t)huis?

Vul hier uw naam en email adres in en wij nemen geheel vrijblijvend contact met u op.